Hjalte Andersen

Instruktør

Hjalte Andersen underviser i hiphop og på et konkurrencehold. Hjalte er først og fremmest voguer og waacker, men danser de fleste stilarter. Sammen med Hjalte bliver du udfordret på koreografier og musik…

Efter Hjalte afsluttede sin uddannelsen hos Flow, har han trænet med de bedste dansere her i Danmark og i udlandet. Hjalte har stillet op til flere battles – i forskellige stilarter. Ydermere har han med “Flow” medvirket i shows i Danmark og Paris – tilbage i 2008 var han en del af forestillingen Oliver Twist der blev vist i Tivoli.

Hjaltes hverdag er at træne i en dansesal, han står meget foran spejlet derhjemme og udvikler på koreografier. Når der koges pasta – rystes der …! i takt til boblerne i vandet.

Hvad kan man forvente af dig som instruktør?
I mine timer bliver man udfordret på ting, man måske ikke bliver i andre hiphop- eller streetdance lektioner. Den musik jeg bruger er ikke nødvendigvis det, man regner med til den slags koreografier som jeg laver. Jeg elsker floorwork og akrobatik, som jeg vil hjælpe mine elever til at udvikle sig i.

Hvad har du af danseerfaring og hvor længe har du danset?
Jeg har danset seriøst i 3 år, det startede med Flows 1-årige danseuddannelse i 2013/2014, derefter har jeg trænet meget sammen med de bedste dansere i Danmark og udlandet.

Hvilke shows/konkurrencer/evt. TV-programmer har du deltaget i?
Jeg har stillet op i flere battles i forskellige stilarter. Derudover har jeg med Flow medvirket i mange shows både i Danmark og i Paris. Tilbage i 2008 var jeg med i Oliver Twist i Tivoli.

Hvad laver du i din fritid?
Hvis ikke jeg træner i en dansesal, står jeg foran spejlet derhjemme og finder på koreografier eller sætter høj musik på og ryster …!, mens jeg koger pasta.

Hvad er er det vildeste du nogensinde har gjort?
Da jeg bosatte mig i Thailand  i 1 år og arbejdede der som engelsklærer.

Hvilken oplevelse er den fedeste, du har haft med dans?
Det fedeste jeg har oplevet er nok at møde dansere i Asien, som jeg knap nok kunne snakke med, men som kunne lære mig en masse og ville lære noget af mig. Dans er virkelig et universelt sprog.

Hvorfor begyndte du til dans?
Jeg har altid elsket at se dansere fyre den af. Og selv da jeg var lille og gik til gymnastik, tænkte jeg: hvor ville det være fedt at kunne lave de her tricks i en dans. Det var inden, jeg overhovedet var startet til dans.

Hvad inspirerer dig? og hvorfra får du din inspiration til koreografier?
Jeg får inspiration mange steder fra. Jeg elsker at lave dansetrin fra ting i min hverdag. Da jeg arbejdede med børn, lavede jeg trin, der efterlignede den måde børnene rejser sig eller sætter sig på.