Laura F. Vigh

Instruktør

Laura Falck Vigh


Hvad kan man forvente af dig som instruktør?
Jeg tænker meget over at være nærværende når jeg undervisninger. Jeg fokuserer på, at eleverne har det sjovt, men også at de forbedrer sig. Det jeg synes er super fedt ved at undervise, er at lave en koreografi selv, for derefter at se eleverne danse den på deres helt egen måde og se at de nyder det. Jeg kan mærke at energiniveauet stiger jo længere ind i timen vi kommer, og det er en kæmpe motivation for mig når jeg underviser.

Hvad har du af danseerfaring? Og hvor længe har du danset?
Jeg har danset siden jeg var 3 år gammel, hvor jeg startede til børnedans på en danseskole. Jeg startede med at danse, da mine forældre hurtigt oplevede at jeg ikke kunne stå og sidde stille til musik. Min søster som er 4 år ældre end mig dansede også, så vi dansede meget sammen. Lige siden har dans været en meget stor del af mit liv.

Hvilke shows/konkurrencer/evt. TV-programmer har du deltaget i?
Jeg har danset på forskellige danseskoler og har mange gode oplevelser som f.eks. at optræde flere gange på Langelandsfestivalen, i Snurre Snup søndagsklub, medvirket i danseprogrammet Dansuenza og deltaget i adskillige DM og VM og vundet medaljer. De seneste år har jeg medvirket i musikvideoer, været med i shows og haft fokus på at forbedre mig inden for de forskellige stilarter, primært Hiphop og moderne. Jeg har haft mange forskellige instruktører igennem årene, og de har alle haft en stor indflydelse på min motivation og stilart.

Hvad er din undervisningserfaring?
Jeg har undervist i dansestudie i to år, og da jeg arbejdede i en børnehave i mine to sabbatår, underviste jeg børnene dér. Jeg har aldrig oplevet noget så livsbekræftende som at undervise i dans, som er en stor del af mig og som jeg selv elsker.

Hvilken oplevelse er den fedeste du har haft med dans?
Igennem min dans, har jeg haft utrolig mange oplevelser, som jeg ikke ville have været foruden. Nogle af de største oplevelser jeg har haft må være, at medvirke i forskellige musikvideoer b.la. Christophers musikvideo, ”Tulips” og optrådt i en stor forestilling på Bellevue Teater. Derudover at få en 3. plads til VM som 12 årig også en kæmpe oplevelse.

Hvad inspirerer dig? og hvorfra får du din inspiration til koreografier?
Jeg finder rigtig meget inspiration og motivation ved at gå til dans selv, hvilket jeg gør flere gange om ugen. Derudover lader jeg mig inspirere af at se dansevideoer på nettet, da jeg generelt bliver meget inspireret af at se andre danse.

Hvad laver du i din fritid?
Jeg studerer på KBH´s universitet og i min fritid er jeg sammen med min familie og venner.